Milan van der Meulen (25) is een klimaatambassadeur en ondernemer.

In 2013 richtte hij samen met zijn broer Patrick enie.nl op. Enie.nl is een landelijke zonne-energie leverancier die mensen en bedrijven laat overstappen op zelf opgewekte duurzame energie om zo een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland. In 2015 werd Milan benoemd tot Climate Reality Leader na een opleiding van de voormalige Vicepresident van de Verenigde Staten, Al Gore. Waarna hij sinds 2016 betrokken is bij het regio-management voor het Climate Reality Project in de Benelux. Op deze manier heeft hij zich gecommitteerd aan een dynamische groep van internationale wereldveranderaars die het debat over klimaatproblemen en duurzaamheid vormgeven. Daarnaast werd Milan in 2016 gerankt in de Top 3 beste jonge ondernemers van Nederland, geselecteerd door het gerenommeerde ondernemersplatform Sprout, en staat hij al drie jaar op rij in de Duurzame Jonge 100.


Milan wordt veel gevraagd door verschillende media om te vertellen over zijn visie op duurzaamheid vanuit het perspectief van de nieuwe generatie.


Activiteiten
 

Logo_enie.jpg

DUURZAME ENERGIE

Om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame en authentieke energie is enie.nl ontstaan. Een familiebedrijf met droom en ambitie om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. 

1441046486071.jpg

TIJDRIJPMAKEN

Verandering ontstaat wanneer de tijd rijp is. De droom van OIO is om mensen en organisaties bewust te maken van de noodzaak van transitie naar een duurzame wereld en om nieuwe concepten te ontwikkelen die dit mogelijk maken.

1441046742354.jpg

BEWUSTWORDING

Het Climate Reality Project is een initiatief van Al Gore om bewustwording te creëren op het gebied van klimaatverandering en om mensen aan te sporen tot verandering. Als officiële Climate Reality Leader draag ik hieraan bij.