hogeresolutiewit.jpg

Introductie
Mijn naam is Milan van der Meulen. Een visie-georiënteerde ondernemer, gepassioneerd in wereldwijde verandering en transitie.

Hierdoor ben ik erg dankbaar om in de huidige tijd te mogen leven. Een tijd waarin we worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Dilemma's die we eerst recht in de ogen moeten kijken alvorens we onszelf kunnen veranderen en daarmee onze wereld mogen herdefiniëren. Dit vraagt om vastgewortelde tradities los te laten. Het is mijn persoonlijke doel om mensen bewust te maken over de noodzaak van verandering en ze deel te laten nemen aan de transitie. Om anderen te activeren draag ik oplossingen aan en daag ik mensen uit hun denkwijze te transformeren.

 

Enie.nl
Opgroeien in een ondernemersgezin gezin heeft mij geleerd actief te zijn en weerstand te overkomen. Deze houding helpt mij om te kunnen bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen. In plaats van politiek gebruik ik ondernemerschap om een beweging van verandering op te zetten. Dit heeft geleid tot de oprichting van enie.nl.

Enie.nl is opgericht samen met mijn broer. Het stelt zich ten doel om bij te dragen aan de energietransitie door mensen te helpen in hun overgang op eigen zonne-energie. Inmiddels hebben wij duizenden mensen en organisaties helpen overstappen op zelf opgewekte zonne-energie. Het geeft een enorme voldoening om met zo'n grote groep te bouwen aan een nieuwe toekomst.

Climate Reality Leader
Het milieu, en vooral het menselijk gedrag dat daarmee geaffilieerd is, heeft mij altijd geïntrigeerd. Het representeert de manier waarop wij leven en daarmee ons bewustzijn. Deze affiniteit is sterker geworden naarmate we steeds meer te maken krijgen met klimaat-gerelateerde problemen.
Ik ben daarom buitengewoon trots om een officiële Climate Reality Leader te zijn nadat ik getraind ben door de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten, Al Gore.

Met de wetenschappelijke kennis van nu ben ik in staat om de urgentie van verandering over te brengen. Als een Climate Reality Leader maak ik deel uit van een internationale en dynamische groep van wereldveranderaars die het debat over klimaatproblemen vormgeven. Hiervoor geef ik presentaties en neem ik deel aan verschillende evenementen. Hierin worden mensen geactiveerd in het bouwen van een 21e eeuwse beweging voor oplossingen.

Wil je weten wat de huidige status van de klimaatcrisis is? Wat hiervan de gevaren zijn en welke kansen het biedt?